Mřížkový koláč
Fotogalerie:

Mřížkový koláč

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Mandle dodají šmrnc

Podle receptu Lenky Horvátové z Kaplice

Ingredience

  • TĚSTO:
  • 250  g polohrubé mouky
  • 200  g másla
  • 100  g cukru
  • 3 vejce
  • 100  g kokosu
  • 1 žloutek na potření
  • NÁPLŇ:
  • 50  g drcených piškotů
  • hrst mandlí
  • rum
  • 1 lžíce másla
  • dle chuti cukr
  • NÁPLŇ 2
  • sklenička brusinkového kompotu nebo džemu

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Z ingrediencí kromě žloutku vypracujeme těsto a necháme jej odpočinout. Pak 2/3 těsta rozválíme a přeneseme na vymazaný a vysypaný menší plech nebo formu (můžeme použít i papír).

  2. Poklademe mandlovo-piškotovou směsí, nahoru rozprostřeme brusinky (kompot necháme okapat) a ze zbytku těsta vyválíme plát, který rozkrájíme na proužky. Těmi zdobíme povrch koláče, nakonec těsto potřeme žloutkem a celý koláč upečeme ve středně rozehřáté troubě dozlatova.

Pošli recept! - Speciál - Česká kuchyně (18.2.2019)


Zpět na článek: Mřížkový koláč
Tisknout