Tvarohová štóla
Fotogalerie:

Tvarohová štóla

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Podle receptu

Věry Veselé z Havířova

Ingredience

  • 1 tvaroh
  • 3 vejce
  • 180  g vanilkového cukru
  • 150  g másla (mělo by mít pokojovou teplotu)
  • 500–600  g polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • hrst rozinek namočených v rumu
  • hrst nahrubo nasekaných mandlí (kdo má rád, použije také hrst kandovaného ovoce)
  • 100  g marcipánu
  • DOHOTOVENÍ:
  • 90  g rozpuštěného másla na polití
  • cukr moučka na posypání

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Tvaroh promícháme s vejci, přidáme vanilkový cukr, nakrájené máslo a polohrubou mouku s kypřicím práškem a zpracujeme těsto.

  2. Do středu zapracujeme okapané rozinky, nahrubo nasekané mandle a na malé kousky nakrájený marcipán.

  3. Z připraveného těsta utvoříme šišku, přeneseme ji na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 50 minut.

  4. Ještě horkou štólu potřeme rozpuštěným máslem a hojně obalíme v moučkovém cukru.

  5. Po vychladnutí štólu zabalíme do alobalu a necháme v chladné místnosti několik dní uležet.

Pošli recept! 12/2018 (4.11.2018)

Tisknout