Lucie Exnerová, Jilemnice
Ingredience
- 150 g másla
- 150 g cukru moučky
- 40 g kakaa
- 40 ml třešňovice
- 3 vejce
- 150 ml smetany
- 150 g polohrubé mouky
- 1 lžička kypřicího prášku
- máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy
- 80 g hořké čokolády
- 20 g másla
- 3 lžíce smetany
- višňový džem
- čokoládové lístky a hoblinky
- mleté ořechy
Doba přípravy
Počet porcí
16
Orientační cena
90 Kč
Postup přípravy
-
Našleháme změklé máslo s moučkovým cukrem, kakaem a třešňovicí.
-
Do našlehané směsi postupně zašleháme celá vejce (další vejce přidáváme, až se to předchozí spojí se směsí na hladký krém). Pak vmícháme střídavě vlažnou smetanu a polohrubou mouku prosetou s práškem do pečiva.
-
Těsto nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané dortové formy a v předehřáté troubě zvolna pečeme cca 40 minut. Ve vodní lázni rozehřejeme za stálého míchání hořkou čokoládu s máslem a smetanou.
-
Upečený a vychladlý korpus prokrojíme, potřeme višňovým džemem, spojíme a přelijeme čokoládovou polevou. Ozdobíme čokoládovými lístky, hoblinkami a mletými ořechy.