Dvojbarevné kostky
Fotogalerie:

Dvojbarevné kostky

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nina Taylor, Brno

Ingredience

  • 1,5 balení máslových sušenek
  • 3 kaki (nebo meruňky)
  • 250 g tvarohu
  • 400 ml zakysané smetany
  • 3–4 lžíce cukru
  • 1 36% smetana
  • 1 želatinový ztužovač za studena (Dr. Oetker)
  • 100 g kvalitní čokolády
  • 1 dortové želé červené
  • na zdobení ovoce

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Na dno formy dáme pečicí papír střižený na míru a vyskládáme první vrstvu sušenek. Pokrájíme si kaki na plátky, čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ušleháme šlehačku.

  2. Tvaroh, smetanu a cukr dobře umícháme na hladký krém (já dávám do robotu) a vmícháme tuhou šlehačku (malé množství necháme na konečné zdobení).

  3. Rozpustíme želatinový ztužovač podle návodu na obalu, přidáme do krému a krátce promícháme. Z hotového krému odebereme polovinu a dáme zatím stranou. Do zbylého krému přidáme rozpuštěnou čokoládu a ještě chvíli mícháme.

  4. Světlý krém rozetřeme na sušenky, pěkně uhladíme a vyskládáme druhou vrstvu sušenek. Dále poklademe plátky kaki a překryjeme tmavým čokoládovým krémem. Opět dobře uhladíme.

  5. Nakonec poklademe třetí vrstvu sušenek a dáme na pár hodin ztuhnout do lednice.

  6. Dobře ztuhlý zákusek přelijeme uvařeným (dle návodu na sáčku) dortovým želé a necháme ještě chvíli ztuhnout. Hotový zákusek rozkrájíme na kostky a ozdobíme ovocem a šlehačkou.

Pošli recept! 7/2018 (4.6.2018)

Tisknout