Řecký perník s melasou
Fotogalerie:

Řecký perník s melasou

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Martina Gabrielová, Brno

Ingredience

  • 550  g hladké mouky
  • 1 lžička kypřicího prášku
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 150  g nahrubo mletých ořechů
  • 220  ml oleje
  • 180  ml jablečného džusu
  • 180  g melasy
  • 180  g třtinového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 150  g rozinek
  • POLEVA:
  • šťáva z 1 citronu
  • 200  g cukru moučky
  • na ozdobu makadamové oříšky

Doba přípravy

Počet porcí

28

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku promícháme s kypřicím práškem, jedlou sodou, skořicí a mletými ořechy. Do druhé mísy nalijeme olej, jablečný džus, melasu, přidáme třtinový cukr, rum a rozinky. Promícháme a přidáme do mísy se sypkými surovinami.

  2. Vše opět promícháme a těsto pomocí stěrky přeneseme na pečicím papírem vyložený plech s vyšším okrajem. Pečeme při 180 °C asi 30 minut.

  3. Perník necháme vychladnout. Citronovou šťávu promícháme s moučkovým cukrem a 1 lžící horké vody. Polevu rozetřeme a perník nakrájíme na kousky. Ještě než poleva úplně zaschne, ozdobíme kousky oříšků.

Pošli recept! - Speciál - Levné dobroty (15.1.2018)

Tisknout