Slavnostní brownies
Fotogalerie:

Slavnostní brownies

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Pokud jsi tento dezert ještě nepekla, neděs se, že nevyskočí, tak to má být.

Monika Kvašková, České Budějovice

Ingredience

  • 180 g másla
  • 180 g hořké čokolády (raději kvalitní, víceprocentní)
  • 1 lžíce holandského práškového kakaa
  • 270 g hnědého přírodního cukru
  • 3 vejce
  • 80g hladké mouky
  • špetka soli
  • 100 g nahrubo nastrouhané mléčné čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

24

Orientační cena

110 Kč

Postup přípravy

  1. Máslo rozehřejeme ve vodní lázni. Přidáme tmavou čokoládu a necháme ji úplně rozpustit. Do směsi vmícháme kakao, přírodní cukr a postupně po jednom zašleháme všechna vejce. Přidáme hladkou mouku, špetku soli a nakonec strouhanou mléčnou čokoládu. Vše promícháme.

  2. Pekáček s vyšším okrajem vyložíme pečicím papírem, nalijeme připravenou hmotu, uhladíme ji stěrkou, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C asi 30 minut. Moučník necháme vychladnout a pak ho nakrájíme na menší kostky.

Tip redakce

Brownies můžeš podávat ke zmrzlině nebo polité javorovým sirupem.

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)


Zpět na článek: Slavnostní brownies
Tisknout