Pomerančové cukroví
Fotogalerie:

Pomerančové cukroví

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Voňavá vánoční delikatesa, do těsta lze přidat špetku tlučeného hřebíčku.

Romana Fridrichová, Tábor

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 230 g cukru moučky
  • 1 vanilkový cukr
  • 300 g hery
  • 2 žloutky
  • 1 lžička strouhané pomerančové kůry
  • Na ozdobu:
  • podle potřeby pomerančová zavařenina
  • podle potřeby citronová šťáva
  • 50 g cukru moučky
  • 100 g kandované pomerančové kůry

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Na vál nasypeme hladkou mouku, moučkový a vanilkový cukr. Přidáme kousky změklé hery, žloutky, lžičku strouhané pomerančové kůry a rukama zpracujeme těsto.

  2. Na pomoučeném vále těsto rozválíme na tenkou placku. Vykrájíme kolečka, která skládáme na plech vyložený pečicím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby a upečeme.

  3. Upečená a vychladlá kolečka slepujeme pomerančovou zavařeninou. Utřeme asi 50 g moučkového cukru s citronovou šťávou na hladkou polevu, kterou povrch koleček potřeme. Do tekuté polevy vtiskneme několik kostiček kandované pomerančové kůry a necháme zaschnout. Cukroví je ihned měkké, nepotřebuje rozležet.   

Pošli recept! 1/2016 (4.12.2015)

Tisknout