Čokoládový dezert
Fotogalerie:

Čokoládový dezert

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Nejlepší je s tmavou polevou.

Zuzana Adamcová, Beroun

Ingredience

  • 75 g hladké mouky
  • 20 g kakaa
  • 6 vajec
  • 150 g cukru moučky
  • na formu tuk a hrubá mouka
  • 1 pařížská šlehačka
  • 2 čokoládové polevy

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s kakaem, přidáme vaječné žloutky utřené s moučkovým cukrem a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Předehřejeme troubu na 175°C a pečeme asi 35 minut. 

  3. Dort necháme zcela vychladnout. Dort podélně rozkrojíme a naplníme jej ušlehanou pařížskou šlehačkou. Polevy rozpustíme a dort potřeme. Necháme dobře ztuhnout. Zdobíme sypáním nebo čokoládovými ozdůbkami. 

Tisknout