Nejlepší je s tmavou polevou.
Zuzana Adamcová, Beroun
Ingredience
- 75 g hladké mouky
- 20 g kakaa
- 6 vajec
- 150 g cukru moučky
- na formu tuk a hrubá mouka
- 1 pařížská šlehačka
- 2 čokoládové polevy
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
60 Kč
Postup přípravy
-
Mouku smícháme s kakaem, přidáme vaječné žloutky utřené s moučkovým cukrem a zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků.
-
Těsto nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Předehřejeme troubu na 175 °C a pečeme asi 35 minut.
-
Dort necháme zcela vychladnout. Dort podélně rozkrojíme a naplníme jej ušlehanou pařížskou šlehačkou. Polevy rozpustíme a dort potřeme. Necháme dobře ztuhnout. Zdobíme sypáním nebo čokoládovými ozdůbkami.