Španělský skořicový flan
Fotogalerie:

Španělský skořicový flan

redakce Pošli recept.cz
redakce Pošli recept.cz
Praha

Doporučuji přidat trochu vanilky nebo pár kapek vanilkového extraktu.

Blanka Řeháčková, Rokycany

Ingredience

  • 70 g cukru krupice
  • 2 celá vejce
  • 2 žloutky
  • 60 g cukru moučky
  • 250 g smetany ke šlehání
  • 1 lžička mleté skořice
  • 100 ml mléka
  • 1 hrst nahrubo nasekaných ořechů
  • na ozdobu celá skořice

Doba přípravy

Počet porcí

4

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Krupicový cukr zahříváme v hrnci se silným dnem a necháme ho zkaramelizovat. Potom ho nalijeme na dno do 4 ohnivzdorných mističek. 

  2. Vejce smícháme se žloutky, moučkovým cukrem, smetanou, skořicí a mlékem. Směs nalijeme do misek, ty vložíme do vyššího pekáčku a ve vodní lázni pečeme v troubě při 160  °C  asi 30 minut.

  3. Potom misky vyjmeme z vody, necháme vychladnout a uložíme do lednice na několik hodin. Před podáváním misky vložíme na pár vteřin do horké vody, flan vyklopíme na talířek, ozdobíme celou skořicí a ořechy.


Tip redakce

Na ozdobu se výborně hodí i horké ovoce – stačí je ohřát pár vteřin v mikrovlnce.

Pošli recept! 11/2015 (4.10.2015)

Tisknout