Jogurtovo-borůvkový dort
Fotogalerie:

Jogurtovo-borůvkový dort

Hana Šátralová

Praha

Je lehoučký, všichni se na něj vždycky těší.

Hana Šátralová, Praha

Ingredience

  • 2 vejce
  • 100 g cukr krystal
  • 2 lžíce horká voda
  • 100 g polohrubá mouka
  • Náplň:
  • 1/2 sáčku (10 g) želatina na vaječnou tlačenku
  • 500 g bílý jogurt
  • dle chuti cukr moučka
  • 200 g borůvky
  • Dohotovení:
  • 1 čirá dortová želatina

Doba přípravy

Počet porcí

8

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce a cukr krystal šleháme asi 2 minuty, přidáme 2 lžíce horké vody a šleháme do zhoustnutí. Přidáme mouku a opatrně zamícháme. Nalijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy a upečeme při teplotě 180 °C.

  2. Náplň: Želatinu zalijeme 80 ml vody, necháme 5 minut nabobtnat, zahříváme, až se želatina rozpustí (nevařit). Do jogurtu dáme podle chuti moučkový cukr a přidáme vlažnou želatinu.

  3. Jogurtovou želatinu nalijeme na chladný dortový korpus, omyté a osušené borůvky nasypeme na povrch a mírně zatlačíme do jogurtové hmoty. Připravíme dortové želé podle návodu a uděláme poslední vrstvu dortíku. Vše dáme ztuhnout do lednice.

Pošli recept! - Speciál - Pečeme s ovocem (15.7.2013)


Zpět na článek: Jogurtovo-borůvkový dort
Tisknout