Je lehoučký, všichni se na něj vždycky těší.
Hana Šátralová, Praha
Ingredience
- 2 vejce
- 100 g cukr krystal
- 2 lžíce horká voda
- 100 g polohrubá mouka
- Náplň:
- 1/2 sáčku (10 g) želatina na vaječnou tlačenku
- 500 g bílý jogurt
- dle chuti cukr moučka
- 200 g borůvky
- Dohotovení:
- 1 čirá dortová želatina
Doba přípravy
Počet porcí
8
Orientační cena
70 Kč
Postup přípravy
-
Vejce a cukr krystal šleháme asi 2 minuty, přidáme 2 lžíce horké vody a šleháme do zhoustnutí. Přidáme mouku a opatrně zamícháme. Nalijeme do vymazané, moukou vysypané dortové formy a upečeme při teplotě 180 °C.
-
Náplň: Želatinu zalijeme 80 ml vody, necháme 5 minut nabobtnat, zahříváme, až se želatina rozpustí (nevařit). Do jogurtu dáme podle chuti moučkový cukr a přidáme vlažnou želatinu.
-
Jogurtovou želatinu nalijeme na chladný dortový korpus, omyté a osušené borůvky nasypeme na povrch a mírně zatlačíme do jogurtové hmoty. Připravíme dortové želé podle návodu a uděláme poslední vrstvu dortíku. Vše dáme ztuhnout do lednice.