Chlupatá roláda
Fotogalerie:

Chlupatá roláda

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Podzimní dobrota z jablíček potěší každé bříško.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 10 lžic hladká mouka
  • 250 g strouhaná jablka
  • 200 g cukr krupice
  • 4 vejce
  • 1 lžička skořice mletá

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Plech si vyložíme papírem na pečení a nastrouhaná jablka na něj rozložíme. Posypeme skořicí a cukrem.

  2. Celá vejce a cukr vyšleháme šlehačem na nejvyšší rychlost do husté pěny a vmícháme postupně mouku. Takto připravené těsto nalijeme na jablka.

  3. Pečeme při 180 °C asi 20 minut. Poté ihned ještě horký plát stočíme do rolády, necháme vychladnout a pocukrujeme.

Tisknout