Lentilkové sušenky
Fotogalerie:

Lentilkové sušenky

Kristýna Krajčová
Kristýna Krajčová
Třebíč

U nás vždy zmizí z talíře hned po upečení.

Kristýna Krajčová, Třebíč

Ingredience

  • 250 g změklé máslo
  • 165 g cukr krupice
  • 2 lžičky vanilkový extrakt
  • 1 žloutek
  • 335 g polohrubá mouka
  • 3-4 balení barevné lentilky

Doba přípravy

Počet porcí

32

Orientační cena

50-100 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a cukr ušlehejte do světlé a nadýchané pěny. Přidejte extrakt a poté i žloutek. Nakonec vsypte mouku a uhněťte těsto.

  2. Z těsta lžící odebírejte a z každého kousku mezi dlaněmi vyválejte kuličku. Tu pak zploštěte do sušenky.

  3. Každou sušenku ozdobte lentilkami a vyskádejte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte 15-20 minut.


Zpět na článek: Lentilkové sušenky
Zpět na článek: Lentilkové sušenky
Tisknout