Sváteční řezy
Fotogalerie:

Sváteční řezy

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Řezy vydrží dlouhou dobu čerstvé, pokud vám je nesní děti a ostatní.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 6 ks vejce
  • 200 g mleté vlašské ořechy
  • 220 g cukr krupice
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 6 lžíc strouhanka
  • 1 máslo
  • 1 kondenzované mléko-zkaramelizované
  • na posypání hořká čokoláda, ořechy
  • 1 balení dortové oplatky

Doba přípravy

Počet porcí

15-20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy si dáme vajíčka, cukr a dobře vyšleháme. Přidáme mleté vlašské ořechy, prášek do pečiva a strouhanku. Dobře promícháme. Nachystáme si plech na pečení. Boky plechu si vymastíme sádlem a vysypeme hrubou moukou. Na spodek plechu naskládáme dortové oplatky, obdelníkového tvaru. Do takto připraveného plechu vlijeme připravené těsto. Pečeme asi 15 minut při 225 °C.
  2. Připravíme si krém. Do mísy si dáme máslo a zkaramelizované kondenzované mléko. Musí mít stejnou pokojovou teplotu, aby se nám krém nesrazil. Vyšleháme jemný krém, kterým potřeme upeklou buchtu. Krém ozdobně našrafujeme vidličkou a zastrouháme hořkou čokoládou a ořechy. Nakrájíme a podáváme na stůl.
Tisknout