Vínové cukroví
Fotogalerie:

Vínové cukroví

Adéla Neubertová

Žalhostice

Je výborné a hned měkké.

Adéla Neubertová, Žalhostice

Ingredience

  • 300 g hladká mouka
  • 300 g máslo
  • 1 žloutek
  • 5 lžic bílé víno
  • podle potřeby cukr moučka na obalení

Doba přípravy

Počet porcí

70

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Z uvedených surovin (kromě cukru na obalení) vypracujeme těsto, které necháme v chladu odležet (stačí 2 hodinky). Potom z těsta vyválíme placku asi 3 mm silnou. Vykrajujeme tvary, raději spíše drobnější. Pečeme na plechu na pečicím papíru asi 10–12 minut při 180 °C. Ještě teplé cukroví obalujeme v moučkovém cukru.

  2. Abychom drobné cukroví nepolámali, nabíráme je z plechu ještě horké plastovou stěrkou. Dáme do větší misky s moučkovým cukrem, opatrně promícháme a pak přes sítko přesíváme přebytečný cukr.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)


Zpět na článek: Vínové cukroví
Tisknout