Pařížská pochoutka
Fotogalerie:

Pařížská pochoutka

Lenka Půhonová

Praha

Jemné a nadýchané, prostě božské.

Lenka Půhonová, Praha

Ingredience

  • 400 g moučkový cukr
  • 5 bílků
  • 250 g mleté ořechy
  • 4 lžíce strouhanka
  • Krém:
  • 375 g máslo nebo Hera
  • 3 vejce
  • 3 lžíce kako
  • 10 lžic cukr krupice
  • Poleva:
  • 100 g 100% tuk
  • 250 g čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Nad párou ušleháme tuhý sníh z bílků a postupně přidáváme cukr. Šleháme tak dlouho, až je sníh teplý. Potom stáhneme z plotny a opatrně vmícháme ořechy a strouhanku.

  2. Těsto dáme do zdobicího sáčku a na plech vyložený pečicím papírem stříkáme rohlíčky asi 4 cm velké. Pečeme v mírně předehřáté troubě při 120 °C 10–15 minut dorůžova. Rohlíčky jsou velmi křehké‚ proto je z pečicího papíru sundáme, až když úplně vychladnou.

  3. Vejce‚ cukr a kakao šleháme ve vodní lázni zhruba 40 minut, než je směs hustá. Potom ji stáhneme z plotny a necháme zchladnout. Ještě do teplé vešleháme máslo. Krém necháme vychladnout a dáme na hodinu do lednice ztuhnout.

  4. Na rohlíčky stříkáme zdobicím sáčkem krém a potom je namáčíme v polevě připravené z tuku a čokolády.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Tisknout