Marcipánové kostky
Fotogalerie:

Marcipánové kostky

Eva Červenková

Praha

Skvělá pochoutka s mandlovou příchutí.

Eva Červenková, Praha

Ingredience

  • 200 g hladká mouka
  • 120 g cukr moučka
  • 40 g kakao
  • 1 žloutek
  • 120 g máslo
  • 80 g mandlový marcipán
  • 1 bílá čokoládová poleva
  • 1 lžíce mandlový likér

Doba přípravy

Počet porcí

40

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku smícháme s cukrem a prosátým kakaem. Přidáme máslo, žloutek a vypracujeme těsto. Necháme asi 30 minut v chladu odpočinout. Pak vyválíme dva stejně velké pláty.

  2. Jeden potřeme hmotou ze strouhaného marcipánu a likéru (nebo jen vyváleným marcipánem), překryjeme druhým plátem, mírně stlačíme a rádýlkem rozdělíme na malé čtverečky. Dáme je na plech s pečicím papírem a při 160 °C pečeme 12 minut. Zchladlé pocákáme rozpuštěnou bílou polevou.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)

Tisknout