Kokosoví ježci
Fotogalerie:

Kokosoví ježci

Květa Kroupová

Praha

Když je hezky ozdobíš, potěšíš děti.

Květa Kroupová, Praha

Ingredience

  • 250 g hladká mouka
  • 100 g cukr moučka
  • 150 g tuk
  • 1 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • Krém:
  • 150 ml mléko
  • 80 g kokos
  • 80 ml cukr moučka
  • 80 g rozdrcené piškoty
  • 100 g máslo
  • rum podle chuti

Doba přípravy

Počet porcí

30

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Suroviny spojíme na vále dohromady a uděláme těsto. Vyválíme plát a vykrajujeme ježečky. Dáme je na plech a pečeme při 150 °C asi
    10 minut. Naplníme krémem a vršek zdobíme čokoládou.

  2. Krém připravíme tak, že mléko svaříme s kokosem a s cukrem a necháme zchladnout. Pak do něj vmícháme rozdrcené piškoty, lžíci rumu a změklé máslo. Slepíme po dvou kouscích k sobě podle vlastní chuti a navrchu ozdobíme.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)


Zpět na článek: Kokosoví ježci
Tisknout