Srdíčka z marcipánu
Fotogalerie:

Srdíčka z marcipánu

Klára Míková

Plzeň

Na stole budou vypadat moc hezky.

Klára Míková, Plzeň

Ingredience

  • 150 g jemně mleté ořechy
  • 110 g + trochu na vál cukr moučka
  • 2 lžíce rum
  • 2 lžíce strouhaný kokos
  • 150 g máslo
  • 2 lžíce kakao
  • 100 g marcipán
  • 1 mléčná čokoládová poleva
  • 50 g nesolené pistácie

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

90 Kč

Postup přípravy

  1. Ořechy smícháme s moučkovým cukrem, rumem, strouhaným kokosem, rozměklým máslem a kakaem. Zpracujeme v hmotu, která by se neměla drolit. Podle potřeby můžeme přidat máslo nebo strouhané ořechy. Hmotu zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici ztuhnout.

  2. Nepečené těsto rozválíme na  vále posypaném moučkovým cukrem a vykrajujeme malá srdíčka.

  3. Marcipán také rozválíme na tenkou placku a vykrájíme srdíčka. Spojíme tmavé, marcipánové a opět tmavé srdíčko, zapíchneme párátko a namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě. Ihned posypeme nasekanými pistáciovými oříšky a necháme v chladu.

Pošli recept! 12/2012 (5.11.2012)


Zpět na článek: Srdíčka z marcipánu
Tisknout