Sušenkový hřbet s broskvemi
Fotogalerie:

Sušenkový hřbet s broskvemi

Monika Kohoutová

České Budějovice

Osvěžující pochoutka pro malé i velké.

Monika Kohoutová, České Budějovice

Ingredience

  • 1 balíček tmavé Bebe sušenky
  • 200 g zakysaná smetana
  • 2 lžíce cukr moučka
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 1 želatinový ztužovač zastudena
  • 1 malý broskvový kompot
  • 1 balení světlé Bebe sušenky
  • 1 čokoládová poleva v sáčku

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Formu na srnčí hřbet vyložíme potravinářskou fólií. Na dno formy klademe tmavé sušenky. Do zakysané smetany přimícháme moučkový cukr. Šlehačku ušleháme dotuha. Želatinový ztužovač zastudena připravíme podle návodu a vmícháme ho do šlehačky a smetany.

  2. krok2

    Broskvový kompot slijeme a necháme okapat. Broskve nakrájíme na tenčí plátky. Vrstvu sušenek lehce pokropíme kompotovou šťávou. Na vrstvu sušenek naneseme vrstvu smetanové směsi, poklademe vrstvou nakrájených broskví a na to položíme vrstvu světlých sušenek, které opět lehce pokropíme kompotovou šťávou. Naneseme zbytek smetanové směsi a poklademe opět světlými sušenkami.

  3. Dezert necháme v lednici uležet nejlépe přes noc. Vyklopíme jej opatrně z formy, odstraníme fólii a vršek potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, kterou necháme ztuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Tisknout