Piškotový dort
Fotogalerie:

Piškotový dort

Eva Petrželková

Plzeň

Osvěžující moučník plný vitaminů.

Eva Petrželková, Plzeň

Ingredience

  • 3 kelímky zakysaná smetana
  • 1 polotučný tvaroh
  • 1 bílý jogurt
  • 3 ks vanilkový cukr
  • 2 balení piškoty
  • 400 g ovoce (rybíz, maliny, jahody, borůvky)
  • 1 čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. V míse rozmícháme zakysanou smetanu s tvarohem a bílým jogurtem, přidáme vanilkový cukr. Vše dobře ušleháme na hladký krém.

  2. Dortovou formu vyložíme kulatými dětskými piškoty, klademe je těsně jeden vedle druhého. Na ně dáme část smetanové směsi. Rozprostřeme ovoce a pokapeme částí rozpuštěné čokolády na vaření. Pokračujeme další vrstvou piškotů a zlehka přitiskneme. Opět dáme vrstvu náplně, pak ovoce, pokapeme čokoládou a takto střídáme. Poslední vrstvu tvoří krém, který uhladíme nožem, poklademe ovocem a polijeme zbylou čokoládou.

  3. Dobře vychladíme v lednici (nejlépe přes noc), aby se všechny ingredience dokonale propojily.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)


Zpět na článek: Piškotový dort
Tisknout