Osvěžující moučník plný vitaminů.
Eva Petrželková, Plzeň
Ingredience
- 3 kelímky zakysaná smetana
- 1 polotučný tvaroh
- 1 bílý jogurt
- 3 ks vanilkový cukr
- 2 balení piškoty
- 400 g ovoce (rybíz, maliny, jahody, borůvky)
- 1 čokoláda na vaření
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
120 Kč
Postup přípravy
-
V míse rozmícháme zakysanou smetanu s tvarohem a bílým jogurtem, přidáme vanilkový cukr. Vše dobře ušleháme na hladký krém.
-
Dortovou formu vyložíme kulatými dětskými piškoty, klademe je těsně jeden vedle druhého. Na ně dáme část smetanové směsi. Rozprostřeme ovoce a pokapeme částí rozpuštěné čokolády na vaření. Pokračujeme další vrstvou piškotů a zlehka přitiskneme. Opět dáme vrstvu náplně, pak ovoce, pokapeme čokoládou a takto střídáme. Poslední vrstvu tvoří krém, který uhladíme nožem, poklademe ovocem a polijeme zbylou čokoládou.
-
Dobře vychladíme v lednici (nejlépe přes noc), aby se všechny ingredience dokonale propojily.