Jahodový zákusek
Fotogalerie:

Jahodový zákusek

Ivana Bartušková

Bítovčice

Nejlepší jsou čerstvé jahody ze zahrádky.

Ivana Bartušková,Bítovčice

Ingredience

  • 2 smetana ke šlehání
  • podle chuti cukr
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 kelímky zakysaná smetana
  • podle potřeby piškoty
  • na ozdobu jahody
  • na ozdobu kakao

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Nejdříve si připravíme formu na biskupský chlebíček – vyložíme ji mikrotenovou fólií nebo sáčkem. V míse vyšleháme smetanu s cukrem a pak přimícháme ještě zakysanou smetanu.

  2. Na dno formy klademe dětské piškoty. Na tuto vrstvu dáme šlehačkovou hmotu, pak opět piškoty. Opakujeme až do zaplnění formy. Končíme piškoty. Dáme do lednice. Druhý den moučník vyndáme, vyklopíme na mísu a ozdobíme zbylými jahodami a kakaem.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Tisknout