Irské scones
Fotogalerie:

Irské scones

Hana Nosková

Vysoká

V Irsku pracuje moje kamarádka.

Hana Nosková, Vysoká

Ingredience

  • 300 g hladká mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • špetka soli
  • trocha rozinek předem namočených v rumu
  • 1 borůvkový kompot
  • 60 g máslo
  • 30 g cukr
  • 150 ml mléko
  • 1 vejce

Doba přípravy

Počet porcí

10

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Do mísy dáme mouku, kypřicí prášek, špetku soli, rozinky, změklé máslo, cukr, mléko  i vejce. Přidáme také borůvky, šťávu předem slijeme. Vše smícháme dohromady a těsto necháme asi 10 minut odpočinout. 

  2. Plech vyložíme pečicím papírem. Lžící vytváříme bochánky, které dáváme na plech. Pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C asi 15 minut.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Tisknout