Kávovo-rumový perník
Fotogalerie:

Kávovo-rumový perník

Ivana Černá

Praha

Je mnohem lepší než klasická bublanina.

Ivana Černá, Praha

Ingredience

  • 180 g hladká mouka
  • 180 g polohrubá mouka
  • 150 g cukr
  • 3 lžíce káva Nescafé
  • 1 prášek do perníku
  • 150 ml olej
  • 100 ml mléko
  • 2 vejce
  • 2 lžíce rum
  • 2-3 lžíce med
  • podle chuti ovoce
  • tuk a mouka na plech

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku, cukr, kávu a prášek do pečiva promícháme a pak přidáme olej, mléko, vejce, rum i med a vše vyšleháme šlehačem. Nalijeme na vymazaný plech.

  2. Posypeme ovocem a pečeme asi 30 minut. Podáváme pocukrované moučkovým cukrem s vanilkou ke kávě.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)


Zpět na článek: Kávovo-rumový perník
Tisknout