Borůvkové řezy s krémem
Fotogalerie:

Borůvkové řezy s krémem

Jarka Pražáková

Albrechtice

Jsou trochu pracné, ale stojí za to.

Jarka Pražáková, Albrechtice

Ingredience

  • Piškot:
  • 4 vejce
  • 140 g cukr moučka
  • 4 lžíce horká voda
  • 200 g polohrubá mouka
  • Krém:
  • 300 ml mléko
  • 5 lžic cukr
  • 7 lžic dětská krupice
  • 125 g máslo
  • 100 g borůvky
  • Na ozdobu:
  • 2 ks smetana ke šlehání
  • 2 ks ztužovač
  • 1 hrst borůvky
  • trocha nastrouhané čokolády

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme po lžících vodu. Pak vmícháme polohrubou mouku a nakonec také sníh z bílků. Vše zlehka promícháme, rozetřeme na pečicí papír a upečeme.

  2. Z mléka, cukru a hrubé dětské krupice uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Pak do ní zašleháme máslo a borůvky.

  3. Směs natřeme na upečený piškot, necháme chvíli ztuhnout a buchtu nakrájíme na kostky.

  4. Ušleháme obě šlehačky se ztužovači a každou kostku cukrářským sáčkem ozdobíme. Přidáme také lžičku borůvek a posypeme nastrouhanou čokoládou. Nakonec necháme v lednici ztuhnout.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)


Zpět na článek: Borůvkové řezy s krémem
Tisknout