Jsou trochu pracné, ale stojí za to.
Jarka Pražáková, Albrechtice
Ingredience
- Piškot:
- 4 vejce
- 140 g cukr moučka
- 4 lžíce horká voda
- 200 g polohrubá mouka
- Krém:
- 300 ml mléko
- 5 lžic cukr
- 7 lžic dětská krupice
- 125 g máslo
- 100 g borůvky
- Na ozdobu:
- 2 ks smetana ke šlehání
- 2 ks ztužovač
- 1 hrst borůvky
- trocha nastrouhané čokolády
Doba přípravy
Počet porcí
12
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Žloutky ušleháme s cukrem a přidáme po lžících vodu. Pak vmícháme polohrubou mouku a nakonec také sníh z bílků. Vše zlehka promícháme, rozetřeme na pečicí papír a upečeme.
-
Z mléka, cukru a hrubé dětské krupice uvaříme hustou kaši, kterou necháme vychladit. Pak do ní zašleháme máslo a borůvky.
-
Směs natřeme na upečený piškot, necháme chvíli ztuhnout a buchtu nakrájíme na kostky.
-
Ušleháme obě šlehačky se ztužovači a každou kostku cukrářským sáčkem ozdobíme. Přidáme také lžičku borůvek a posypeme nastrouhanou čokoládou. Nakonec necháme v lednici ztuhnout.