Čokoládové řezy s višňovým krémem
Fotogalerie:

Čokoládové řezy s višňovým krémem

Lenka Majerová

Pardubice

Lahodná kombinace ingrediencí zaručí, že řezy okamžitě zmizí. Nejlepší je použít čerstvé višně.

Lenka Majerová, Pardubice

Ingredience

  • Korpus:
  • 100 g ztužený tuk
  • 300 g polohrubá mouka
  • 200 g cukr moučka
  • 40 g kakao
  • 1 kypřicí prášek
  • 250 ml mléko
  • 2 vejce
  • 3 lžíce olej
  • Krém:
  • 250 g měkký tvaroh
  • 150 g bílý jogurt
  • 100 g cukr moučka
  • 10 g želatina
  • 300 g vypeckované višně
  • Na ozdobu:
  • 50 g čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ztužený tuk (např. heru) rozpustíme. V míse smícháme mouku, moučkový cukr, kakao a kypřicí prášek. Přilijeme mléko, přidáme vejce, heru a olej. Vše vymícháme do hladké směsi.

  2. krok2

    Formu na pečení vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme do připravené formy a pečeme ve vyhřáté troubě na 160 °C asi 30 minut. Kakaový korpus necháme vychladnout na pokojovou teplotu a vložíme na 1 hodinu do lednice.

  3. krok3

    V míse promícháme tvaroh s bílým jogurtem a moučkovým cukrem. Přidáme rozpuštěnou želatinu a vmícháme vypeckované višně. Tuto směs nalijeme na korpus a vychladíme po dobu 2 hodin v lednici. Poté rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a pomocí pytlíku postříkáme povrch řezů. Po ztuhnutí nakrájíme na jednotlivé kusy.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Tisknout