Kefírová bublanina s ananasem
Fotogalerie:

Kefírová bublanina s ananasem

Lucie Vorlíčková

Velké Meziříčí

Je šťavnatá a přitom nadýchaná. Zkus to také.

Lucie Vorlíčková, Velké Meziříčí

Ingredience

  • 80 g ztužený tuk
  • 200 ml kefír
  • 3 vejce
  • 150 g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 150 g hladká mouka
  • 150 g polohrubá mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 600 g ananas

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

60 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Ztužený tuk rozpustíme na pokojovou teplotu. Do mísy nalijeme kefír, přidáme celá vejce, moučkový a vanilkový cukr a vše šleháme asi 4 minuty pomocí elektrického šlehače.

  2. Ve vedlejší míse smícháme oba druhy mouky, přidáme kypřicí prášek a promícháme. Zalijeme kefírovou směsí s vejci, přilijeme rozpuštěný tuk a vymícháme v hladké těsto.

  3. Pekáček vyložíme pečicím papírem nebo vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou či strouhankou. Těsto nalijeme do připravené nádoby a poklademe kousky ananasu. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C přibližně 25 minut. Necháme vychladnout a servírujeme.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)


Zpět na článek: Kefírová bublanina s ananasem
Zpět na článek: Kefírová bublanina s ananasem
Tisknout