Třešňová bublanina s želé
Fotogalerie:

Třešňová bublanina s želé

Denisa Šindelářová

Kostomlaty nad Labem

V parných dnech zaručeně osvěží.

Denisa Šindelářová, Kostomlaty nad Labem

Ingredience

  • 3 lžíce máslo
  • 3 vejce
  • 6 lžic cukr krupice
  • 300 g polohrubá mouka
  • 1/2 kypřicí prášek
  • 180 ml mléko
  • trocha hery a strouhanky na formu
  • 400 g třešně
  • 2 ks červené dortové želé

Doba přípravy

Počet porcí

25

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V míse rozšleháme ručním mixérem máslo, žloutky a cukr. Dále přidáme polohrubou mouku s kypřicím práškem. Poté vlijeme vlažné mléko. Bílky vyšleháme do ztuhého sněhu, který po lžících vmícháme do těsta.

  2. Těsto vlijeme na herou vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Omyté třešně na talíři zlehka posypeme cukrem nebo polohrubou moukou a pak je rovnoměrně rozložíme  na těsto.

  3. Bublaninu pečeme v mírně předehřáté troubě při 180 °C zhruba 25 minut.

  4. Na vychladlou bublaninu nalijeme dortové želé připravené dle návodu na obalu a necháme hodinu odležet.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Tisknout