Třešňovo-rybízová bublanina
Fotogalerie:

Třešňovo-rybízová bublanina

Urszula Bílá

Havířov

Rybíz dodá příjemnou nakyslou chuť, buchta je pak lepší.

Urszula Bílá, Havířov

Ingredience

  • 6 vejce
  • 300 g cukr krupice
  • 450 g polohrubá mouka
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 vanilkový cukr
  • 100 ml olej
  • 100 ml mléko
  • podle potřeby třešně a rybíz

Doba přípravy

Počet porcí

16

Orientační cena

70 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Vmícháme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, tuhý sníh z bílků, olej a mléko.

  2. Vypracujeme těsto, které nalijeme do vymazané a hrubou moukou vysypané formy nebo pekáčku. Přidáme třešně a rybíz a upečeme v předehřáté troubě.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)


Zpět na článek: Třešňovo-rybízová bublanina
Tisknout