Charlotta
Fotogalerie:

Charlotta

Daniela Ballayová

Nové Zámky

Je to velmi lehký a lahodný moučník.

Daniela Ballayová, Nové Zámky

Ingredience

  • 4 vejce
  • 120 g cukr
  • 100 g polohrubá mouka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 sklenička džem
  • 1 litr jahodový jogurt
  • 1 plechovka jahodový kompot
  • 120 g cukr
  • 2 balíčky plátková želatina
  • trocha mandlového likéru

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

180 Kč

Postup přípravy

  1. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přidáváme mouku smíchanou s balíčkem pudinku a kypřicím práškem. Nakonec přidáme i tuhý sníh z bílků. Dáme péct. Ještě zatepla roládu stočíme a polovychladlou natřeme džemem.

  2. Ve větší misce rozmícháme jogurt s cukrem a kousky jahod. Plátky želatiny dáme nabobtnat do trošky vody podle návodu. Šťávu z kompotu i s želatinou mírně ohřejeme  a mícháme, dokud se nerozpustí. Do zchladlé želatinové směsi dáme pár lžic jogurtu, likér a až potom vše přidáme do jogurtové masy. Vychladlou roládu nakrájíme.

  3. Misku vysteleme potravinářskou fólií. Vyložíme ji plátky rolády, a když jogurtová hmota mírně ztuhne‚ vlijeme ji do misky. Vložíme do chladničky, nejlépe na celou noc.

Pošli recept! - Speciál - Ovocné moučníky (16.6.2012)

Tisknout