Dort s nutelovým krémem
Fotogalerie:

Dort s nutelovým krémem

Daniela Štrobachová
Daniela Štrobachová
Rumburk2,Horné Jindřichov

Chutná celé mé rodině.

Daniela Štrobachová, Rumburk

Ingredience

  • Těsto:
  • 2 vejce
  • 4 lžice cukr krupice
  • 4 lžíce polohrubá mouka
  • na špičku nože prášek do pečiva
  • 1 lžíce vařicí voda
  • 1 lžíce olej
  • tuk a mouka na vymazaní formy
  • Krém:
  • 350 ml mléko
  • 1 ks vanilkový pudink
  • 100 g změklé máslo
  • 1 lžíce moučkovy cukr
  • nutela (nebo jiná hustá čokoládová pomazánka)
  • Dohotovení:
  • 1 smetana ke šlehání
  • 1 vanilkový sukr
  • ztužovač šlehačky
  • dle chuti likér nebo rum na pokapání korpusu

Doba přípravy

Počet porcí

1 dort

Orientační cena

200 Kč

Postup přípravy

  1. krok1 Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a kakaem a řádně promícháme. Nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků, těsto nalijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě na střední teplotu - vyzkoušíme špejlí, pak necháme vychladnout, pak pokapeme likérem nebo rumem.
  2. Z mléka a pudinku uvaříme hustý pudink, který pod fólií (aby se neudělal škraloup) necháme zcela vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme vychladlý pudink a Nutelu. Množství Nutely přizpůsobíme její sladkosti a naší chuti.

  3. Hotovým krémem potřeme korpus, na který ještě naneseme ušlehanou smetanu, uhladíme a dáme vychladit a proležet.


Zpět na článek: Dort s nutelovým krémem
Zpět na článek: Dort s nutelovým krémem
Tisknout