Francouzský hruškový koláč
Fotogalerie:

Francouzský hruškový koláč

Jana Prantlová

Domažlice

Je vynikající díky medovo-máslovému přelivu.

Jana Prantlová, Domažlice

Ingredience

  • Těsto:
  • 7 hrušky
  • 2 vejce
  • 200 g cukr krupice
  • 6 lžic olej
  • 200 ml mléko
  • 300 g polohrubá mouka
  • špetka soli
  • 1 kypřicí prášek
  • Poleva:
  • 160 g máslo
  • 1 lžíce med
  • 6 lžic cukr krupice
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 lžíce skořice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem krupicí. Ke vzniklé pěně přidáme olej, mléko a polohrubou mouku promíchanou se špetkou soli a kypřicím práškem. Dobře promícháme.

  2. Těsto nalijeme na pekáč vyložený papírem (množství vyjde na menší pekáč o velikosti 28 x 40 cm)‚ poklademe oloupanými hruškami bez jádřinců nakrájenými na plátky‚ posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a pečeme asi 30 minut při 150 °C.

  3. Potom koláč polijeme polevou. Připravíme ji tak, že máslo‚ med a cukr pomalu zahřejeme a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Pak přidáme rozšlehaná vejce. Po zalití pečeme dalších 20 minut.

Pošli recept! - Speciál - Recepty ze světa (16.4.2012)


Zpět na článek: Francouzský hruškový koláč
Tisknout