Mražený cheesecake je hutná smetanová zmrzlina, svěží ovocnou chuť v ní doplňují kousky sušenek. Je to velmi oblíbená specialita, která určitě bude mít úspěch!
Radka Hamplová, Dolní Podluží
Ingredience
- 4 vejce
- 1 citron
- 200 ml smetana ke šlehání
- 250 ml Créme fraiche (lze nahradit zakysanou smetanou)
- 100 g cukr
- 1 lžíce vanilkový cukr
- 12 (6 na povrch, 6 na dno formy) Sušenky Digestive (lze nahradit i sušenkami Bebe)
Doba přípravy
Počet porcí
14
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Rozdělej vajíčka na žloutky a bílky. Bílky dej do velké mísy.
-
Našlehej bílky tyčovým mixérem, až vznikne tuhý sníh. (Sníh by měl být tak tuhý, že když obrátíš mísu vzhůru nohama, měl by v ní zůstat.)
-
V jiné míse našlehej tyčovým mixérem smetanu. Šlehačka by měla být hustá a nadýchaná.
V další míse smíchej vaječné žloutky, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu. Přidej Creme fraiche a šlehačku.
-
Nakonec opatrně přimíchej sníh z vaječných bílků. Ujisti se že je sníh pořád ještě tuhý.
-
Rozdrob sušenky a posypej nimi dno formy, potom do ní nalij těsto a zbytek drobků nasypej navrch.
Ulož do mrazáku na asi 4-5 hodin. Vyndej nejméně 30 minut před podáváním a ozdob čerstvým ovocem.