Mražený Cheesecake - Mražená pochoutka
Fotogalerie:
 

Mražený Cheesecake - Mražená pochoutka

Radka Hamplová
Radka Hamplová
Dolní Podluží

Mražený cheesecake je hutná smetanová zmrzlina, svěží ovocnou chuť v ní doplňují kousky sušenek. Je to velmi oblíbená specialita, která určitě bude mít úspěch!

Radka Hamplová, Dolní Podluží

Ingredience

  • 4 vejce
  • 1 citron
  • 200 ml smetana ke šlehání
  • 250 ml Créme fraiche (lze nahradit zakysanou smetanou)
  • 100 g cukr
  • 1 lžíce vanilkový cukr
  • 12 (6 na povrch, 6 na dno formy) Sušenky Digestive (lze nahradit i sušenkami Bebe)

Doba přípravy

Počet porcí

14

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Rozdělej vajíčka na žloutky a bílky. Bílky dej do velké mísy.

  2. krok2 Našlehej bílky tyčovým mixérem, až vznikne tuhý sníh. (Sníh by měl být tak tuhý, že když obrátíš mísu vzhůru nohama, měl by v ní zůstat.)
  3. krok3

    V jiné míse našlehej tyčovým mixérem smetanu. Šlehačka by měla být hustá a nadýchaná.

    V další míse smíchej vaječné žloutky, cukr, vanilkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu z citronu. Přidej Creme fraiche a šlehačku.

  4. krok4 Nakonec opatrně přimíchej sníh z vaječných bílků. Ujisti se že je sníh pořád ještě tuhý.
  5. krok5

    Rozdrob sušenky a posypej nimi dno formy, potom do ní nalij těsto a zbytek drobků nasypej navrch.

    Ulož do mrazáku na asi 4-5 hodin. Vyndej nejméně 30 minut před podáváním a ozdob čerstvým ovocem.

Tisknout