Citronovo-vanilkový moučník s jogurtem
Fotogalerie:

Citronovo-vanilkový moučník s jogurtem

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Svěží a lehká letní buchta.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 450 g polohrubá mouka
  • 250 g cukr krupice
  • 3 vejce
  • 200 ml vlažné mléko
  • 100 ml olej
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • několik kapek vanilkové aroma
  • Náplň:
  • 250 g polotučný tvaroh
  • 500 ml bílý jogurt
  • 1 balíček citronát
  • dle potřeby cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

45 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce vyšleháme s cukrem, mlékem, olejem a vanilkovým extraktem. Postupně přisypeme mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme na plech s pečícím papírem.

  2. Umícháme si také ihned nádivku. Velký jogurt smícháme s tvarohem, cukrem dle chuti a citronátem.

  3. Tuto směs nalijeme na těsto, vše vložíme do trouby a pečeme při 200 °C asi 35 minut.


Zpět na článek: Citronovo-vanilkový moučník s jogurtem
Tisknout