Kokosáčci
Fotogalerie:

Kokosáčci

Ruth Šklíbová

Trutnov

Dají se různě obměňovat podle chuti.

Ruth Šklíbová, Trutnov

Ingredience

  • 1 kg polohrubá mouka
  • 200 g cukr krupice
  • 1 zarovnaná lžička sůl
  • 1 sáček instantní droždí
  • 150 g rozpuštěný tuk
  • 400 ml mléko
  • 200 g strouhanka
  • 300 g strouhaný kokos
  • 100 g cukr krupice do náplně
  • 150 g rozpuštěný tuk do náplně

Doba přípravy

Počet porcí

20-30

Orientační cena

40 Kč

Postup přípravy

  1. Do  mouky přidáme cukr‚ sůl a sáček instantního droždí. Vše suché promícháme. Dále přidáme rozpuštěný‚ vlahý tuk a mléko. Vypracujeme vláčné kynuté těsto.

  2. Těsto přikryjeme v míse utěrkou a necháme je řádně vykynout asi 1 a 1/2 hodiny. Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly. První díl rozválíme na velký obdélník a posypeme nejdříve strouhankou‚ dále kokosem‚ cukrem a nakonec jej celý pokapeme rozpuštěným tukem. Obdélník zavineme do rolády a vzniklou roládu nakrájíme na tenké dílky. Ty klademe na pečicí papír. Stejným způsobem zpracujeme i druhý díl těsta.

  3. Kokosové závitky pečeme dorůžova v troubě předehřáté přibližně na 150 °C. Místo kokosu můžeme použít také mleté oříšky‚ mák nebo pouze mletou skořici.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)


Zpět na článek: Kokosáčci
Tisknout