Babiččiny mokka sušenky
Fotogalerie:

Babiččiny mokka sušenky

Marie Vodová

Vyškov

Hodí se ke kafíčku nebo jako vánoční cukroví.

Marie Vodová, Vyškov

Ingredience

  • 150 g hladká mouka
  • 1 tabulka čokoláda na vaření
  • 50 g lískové oříšky
  • 1 vanilkový cukr
  • 140 g máslo
  • 1 žloutek
  • 70 g cukr
  • 250 g máslo
  • 200 g cukr
  • 250 ml mléko
  • 2 žloutky
  • 1/2 sáčku vanilkový cukr
  • 2 lžíce maizena
  • 3 lžíce hodně silná káva
  • cukr dle potřeby

Doba přípravy

Počet porcí

45

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Mouku odvážíme a prosejeme. Nastrouháme tabulkovou čokoládu‚ přidáme najemno nastrouhané lískové oříšky‚ vanilkový cukr‚  změklé máslo‚  žloutek a cukr. Vše zpracujeme v těsto a necháme chvíli ztuhnout v lednici. Poté těsto vyválíme a vypichujeme oválná kolečka alespoň 4 mm vysoká. Dáme na plech s pečicím papírem a pečeme v  mírně předehřáté troubě.

  2. Zvlášť umícháme máslo s cukrem. V druhé nádobě zpracujeme mléko‚  žloutky‚  půl vanilkového cukru a 2 lžíce maizeny. Tuto směs dobře rozmícháme a svaříme ji nad vodní lázní. Je nutné ji míchat až do zchladnutí. Poté ji vmícháme do směsi másla a cukru a přidáme trochu silné kávy‚ abychom docílili kávové příchuti. Dáváme pozor‚ aby se krém nesrazil. Kolečka slepujeme připraveným krémem a necháme ztuhnout.

  3. Povrch potíráme kávovo-cukrovým krémem‚ který si připravíme smícháním silné kávy a prosátého cukru. Oválky můžeme ozdobit nápisem Mocca vytvořeným z čokolády.

Pošli recept! 11/2012 (3.10.2012)

Tisknout