Moravské béleše
Fotogalerie:

Moravské béleše

Pavla Zubatá
Pavla Zubatá
Vnorovy

Jedná se o kynuté koláče se švestkovými povidly a tvarohem.

Pavla Zubatá, Vnorovy

Ingredience

  • 250 g hladká mouka
  • 20 ml mléko
  • 20 g droždí
  • 3 lžíce cukr krupice
  • 2 vaječné žloutky
  • 3 lžíce olej
  • 1 balení tuhý tvaroh
  • 1 švesková povidla
  • olej
  • moučkový cukr
  • špetka soli

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Z vlažného mléka,cukru a droždí si připravíme kvásek. Nalejeme ho do mouky, přidáme vaječné žloutky, sůl a olej a vypracujeme hladké těsto. Posypeme je moukou, přikryjeme utěrkou a dáme kynout na teplé místo.

  2. Po vykynutí si uděláme z těsta placičky asi 6 cm velké. Rozpálíme si pánev a jemně potřeme olejem. Placičky smažíme na rozpáleném oleji, jsou hotové velmi rychle, pánev proto musíme průběžně vymazávat.

  3. Po usmažení placičky-bálešky namažeme povidly ze švestek a posypeme tvarohem a trochou moučkového cukru.
Tisknout