Dokonalý dezert.
Lucie Blahová, Slavičín
Ingredience
- 2 vejce
- 150 g najemno nastrouhaná mrkev
- 2 hrnky celozrnná mouka
- 1/3 hrnku bílý jogurt
- 1/2 sáčku kypřící prášek do perníku
- med
- 125 g mascarpone
- 3 lžíce bílý jogurt
- pomerančová kůra
- lžíce oleje
Doba přípravy
Počet porcí
1 dortová forma
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Troubu si předehřejeme na 160 °C. V menší míse smícháme všechny sypké přísady a nastrouhanou mrkev. V druhé míse vyšleháme vejce s jogurtem, pomerančovou kůrou, olejem a medem. Vajíčka vlijeme do mouky a vše pořádně promícháme.
-
Těsto dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme ho péct. Po upečení koláč necháme pořádně schladnout a mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme s bílým jogurtem a lžící medu a pořádně promícháme.
-
Krémem potřeme studený koláč a poté ho dáme alespoň na hodinu do lednice.