Mrkvový dort s mascarpone
Fotogalerie:

Mrkvový dort s mascarpone

Lucie Blahová
Lucie Blahová
Slavičín

Dokonalý dezert.

Lucie Blahová, Slavičín

Ingredience

  • 2 vejce
  • 150 g najemno nastrouhaná mrkev
  • 2 hrnky celozrnná mouka
  • 1/3 hrnku bílý jogurt
  • 1/2 sáčku kypřící prášek do perníku
  • med
  • 125 g mascarpone
  • 3 lžíce bílý jogurt
  • pomerančová kůra
  • lžíce oleje

Doba přípravy

Počet porcí

1 dortová forma

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 160 °C. V menší míse smícháme všechny sypké přísady a nastrouhanou mrkev. V druhé míse vyšleháme vejce s jogurtem, pomerančovou kůrou, olejem a medem. Vajíčka vlijeme do mouky a vše pořádně promícháme.
  2. Těsto dáme do dortové formy vyložené pečícím papírem a dáme ho péct. Po upečení koláč necháme pořádně schladnout a mezitím si připravíme krém. Mascarpone smícháme s bílým jogurtem a lžící medu a pořádně promícháme.

  3. Krémem potřeme studený koláč a poté ho dáme alespoň na hodinu do lednice.

Tisknout