Čokoládové Soufflé
Fotogalerie:

Čokoládové Soufflé

Lucie Stuchlová
Lucie Stuchlová
Plzeň

Můžeme podávat jen posypané cukrem, nejlépe však s lesním ovocem.

Lucie Stuchlová, Plzeň

Ingredience

  • 250 g máslo
  • 100 g cukr krystal
  • 200 g hořká čokoláda
  • 150 g hladká mouka
  • 40 g kakao
  • 5 ks vejce
  • 100 ml mléko

Doba přípravy

Počet porcí

8-10

Orientační cena

75 Kč

Postup přípravy

  1. Čokoládu s máslem rozehřejeme.
  2. Vejce s cukrem vyšleháme, přidáme čokoládu, mléko, kakao a postupně přisypáváme mouku.
  3. Těstem naplníme formičky (třeba na muffiny, nebo menší zapékací misky) a pečeme jen 10 minut na 200 °C, aby uvnitř čokoláda zůstala tekutá.

Zpět na článek: Čokoládové Soufflé
Tisknout