Termix řezy
Fotogalerie:
 

Termix řezy

Jana Marková
Jana Marková
Litoměřice

Buchta chutná jako termix, ačkoliv v ní žádný není. Je lehká, osvěžující a velmi dobrá.

Jana Marková, Litoměřice

Ingredience

  • Těsto :
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 2 hrnky hladká mouka
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku olej
  • 1 hrnek mléko
  • 1 lžička kakao
  • 2 lžičky rozpustná káva
  • Krém :
  • 500 ml mléko
  • 2 ks vanilkový pudink
  • podle chuti cukr
  • 2 vaničky měkký tvarho
  • 125 g máslo
  • podle chuti rum
  • Poleva :
  • 2 kelímky zakysaná smetana
  • 1 tabulka čokoláda na vaření

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

120 Kč

Postup přípravy

  1. Ušlehané těsto si rozdělíme na dvě půlky. První, světlou, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Do druhé půlky těsta přidáme kakao a rozpustnou kávu. Vyšleháme a nalijeme na světlé těsto. Pečeme na 180 °C přibližně 20 minut.
  2. Uvaříme si pudink a za horka do něj zašleháme máslo, tvaroh a rum. Krém natřeme na vychladlý korpus.
  3. Ve vodní lázni necháme rozpustit čokoládu na vaření a rychle do ní metličkou vmícháme kysané smetany dojemna. Rozmažeme na krém a dáme vychladit.

Zpět na článek: Termix řezy
Zpět na článek: Termix řezy
Zpět na článek: Termix řezy
Zpět na článek: Termix řezy
Zpět na článek: Termix řezy
Tisknout