Zmrzlina Míša
Fotogalerie:

Zmrzlina Míša

Renata Rachačová
Renata Rachačová
Horoušánky

Do čokolády přidej nasekané oříšky.

Renata Rachačová, Horoušánky

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 tvaroh ve vaničce
  • 1 zakysaná smetana
  • 130 g cukr moučka
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 čokoláda na vaření
  • kousek ztužený tuk (např. omega)
  • 2 lžíce kakao
  • 1 lžíce solamyl

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. V misce smícháme tvaroh se zakysanou smetanou. Přidáme 100 g cukru moučky a vanilkový cukr.

  2. V kastrůlku rozehřejeme čokoládu na vaření. Přidáme do ní kousek tuku (získáme tím více čokolády)‚ kakao‚ 30 g cukru moučky a solamyl. Zamícháme a necháme rozpustit.

  3. Vezmeme si plato od vajec a lijeme čokoládu na dno formy. Doprostřed dáme lžičkou tvarohovou náplň a opět zalijeme čokoládou. Dáme přes noc zmrazit.

Pošli recept! 8/2012 (2.7.2012)

Tisknout