Lentilkový dort
Fotogalerie:

Lentilkový dort

Kateřina Nováková
Kateřina Nováková
Nové Město na Moravě

Tento dort je velice jednoduchý a vypadá úžasně. Vždy na všechny udělá užasný dojem.

Kateřina Nováková, Nové Město na Moravě

Ingredience

  • Korpus :
  • 7 ks vejce
  • 200 g moučkový cukr
  • 200 g polohruhá mouka
  • 20 g kakao
  • 1 balíček prášek do pečiva
  • Krém :
  • 250 g máslo
  • 150 g moučkový cukr
  • 1 balíček banánový puding
  • 500 ml mléko
  • 1 balíček vanilkový cukr
  • 2 lžíce rum
  • Na pokladení :
  • 2 tuby (150g) lentilky
  • podle potřeby čokoládové trubičky nebo tyčinky

Doba přípravy

Počet porcí

12

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. Vejce ušleháme s cukrem, potom přimícháme mouku, kakao a prášek do pečiva.
  2. Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané dortové formy. Pečeme 40 minut na 180 °C.
  3. Piškot po upečení necháme vychladit, během toho si připravíme krém. Změklé máslo ušleháme s cukrem. Mezitím si uvaříme puding podle návodu s vanilkovým cukrem. Smícháme s ušlehaným máslem a přidáme rum.
  4. Korpus dvakrát prokrojíme a promažeme 2/3 vlažného krému. Zbylou jednu třetinu namažeme na vrch korpusu a na boky.
  5. Na boční stany korpusu přikládáme tyčinky. Nakonec vršek posypeme lentilkami. Celý dort můžeme převázat stuhou, vypadá tak ještě chutněji.
Tisknout