Opilá bábovka s oříšky
Fotogalerie:

Opilá bábovka s oříšky

Martina Škardová
Martina Škardová
Chlumec n. C.

Nevšední bábovka s příjemným nádechem vaječného likéru.

Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou

Ingredience

  • 4 vejce
  • 300 g hladká mouka
  • 80 g cukr
  • 1/2 prášek do pečiva
  • 200 ml vaječný likér
  • 50 ml rum
  • 200 ml slunečnicový olej
  • špetka sůl
  • 100 g nasekané oříšky
  • na vymazání a vysypání formy máslo, mouka

Doba přípravy

Počet porcí

1 bábovka

Orientační cena

80 Kč

Postup přípravy

  1. Vymažeme formu na bábovku a troubu předehřejeme na 160 °C.
  2. V jedné misce si vyšleháme z bílků, špetky soli a poloviny cukru pevný sníh.
  3. V druhé misce vyšleháme žloutky se zbývajícím cukrem. Do vzniklé pěny přidáme vaječný likér, rum, olej, oříšky, přisypeme mouku s kypřícím práškem nakonec zlehka vmícháme sníh a důkladně promícháme.
  4. Vzniklou směs nalejeme do připravené formy a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut.

Zpět na článek: Opilá bábovka s oříšky
Zpět na článek: Opilá bábovka s oříšky
Tisknout