Nevšední bábovka s příjemným nádechem vaječného likéru.
Martina Škardová, Chlumec nad Cidlinou
Ingredience
- 4 vejce
- 300 g hladká mouka
- 80 g cukr
- 1/2 prášek do pečiva
- 200 ml vaječný likér
- 50 ml rum
- 200 ml slunečnicový olej
- špetka sůl
- 100 g nasekané oříšky
- na vymazání a vysypání formy máslo, mouka
Doba přípravy
Počet porcí
1 bábovka
Orientační cena
80 Kč
Postup přípravy
-
Vymažeme formu na bábovku a troubu předehřejeme na 160 °C.
-
V jedné misce si vyšleháme z bílků, špetky soli a poloviny cukru pevný sníh.
-
V druhé misce vyšleháme žloutky se zbývajícím cukrem. Do vzniklé pěny přidáme vaječný likér, rum, olej, oříšky, přisypeme mouku s kypřícím práškem nakonec zlehka vmícháme sníh a důkladně promícháme.
-
Vzniklou směs nalejeme do připravené formy a v předehřáté troubě pečeme cca 50 minut.