Jahodová roláda
Fotogalerie:

Jahodová roláda

Jolana Vaňková
Jolana Vaňková
Měrotín

Vyzkoušej tuto hebkou a vláčnou roládu, překvapí tě jak je krásně nadýchaná.

Jolana Vaňková, Měrotín

Ingredience

  • Těsto :
  • 5 vejce
  • 6 lžic cukr moučka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 2 lžíce holandské kakao
  • 1 lžíce olej
  • 3/4 sáčku prášek do pečiva
  • Krém:
  • 200 g jahody (kompotové nebo mražené)
  • 1 balení pudink bez vaření vanilkový Dr. Oetker
  • 1 šlehačka
  • 1 ztužovač šlehačky

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

85 Kč

Postup přípravy

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme, přidáme k nim špetku soli  a cukr a vyšleháme v tuhý sníh. Za stálého šlehání postupně přidáváme žloutky s olejem. Poté zlehka vmícháme vařečkou mouku, prášek do pečiva a kakao.

  2. Vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct do trouby vyhřáté na 160 °C na 6 - 8 minut. Pak teplotu snížíme na 140 °C a ještě krátce dopečeme.

  3. Roládu necháme chvilku vychladit a vlažnou ji stočíme. Pak uvolníme pečící papír a po vychladnutí plníme krémem.  

  4. Na přípravu krému si vložíme do plastové krabičky s dobře přiléhajícím víkem všechny ingredience. Nic nemícháme, pouze krabičku pevně upevníme víkem a pořádně obsahem protřepeme. Po chvilce budeme cítit jak obsah tuhne, až zhoustne úplně.

  5. Roládu můžeme ještě potřít zbývajícím krémem a polít čokoládovou polevou.

    Tip: Jahody před vložením do misky můžeme lehce překrájet na menší kousky. Máme-li čerstvé jahody, klademe je ještě na krém před stočením rolády.


Zpět na článek: Jahodová roláda
Zpět na článek: Jahodová roláda
Tisknout