Krtkův dort na plech
Fotogalerie:

Krtkův dort na plech

Jana Marková
Jana Marková
Litoměřice

Krtkův dort trošku jinak.

Jana Marková, Litoměřice

Ingredience

  • 320 g hladká mouka
  • 180 g cukr
  • 3 vejce
  • 3 lžíce kakao
  • 200 ml mléko
  • 200 ml olej
  • 1 kypřící prášek
  • 250 g tvaroh
  • 2 kelímky zakysaná smetana
  • 250 ml smetana ke šlehání
  • 100 g čokoláda na vaření
  • 1 vanilkový cukr
  • 400 ml mléko na pudink
  • 1 a 1/2 sáčku vanilkový pudink
  • 5 ks banány

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

150 Kč

Postup přípravy

  1. krok1

    Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mléko a olej. Sypké suroviny smícháme a postupně je přidáváme k ušlehané směsi. Pečeme cca 25 min na 180 °C ve vymazaném a hrubou moukou vysypaném pekáči. Necháme vychladnout. Když je korpus studený, tak ho vydlabeme lžičkou, dno a kraje zachováme. Korpus odkládáme do misky, později ho použijeme na přikrytí celého koláče.

  2. krok2

    Uvaříme si pudink a necháme ho vychladnout. Mezitím si vyšleháme šlehačku, zašleháme do ní tvaroh a přidáme čokoládu na vaření nastrouhanou na hrubém struhadle. Opatrně vmícháme do pudinku.

  3. Do vydlabaného koláče naskládáme podélně rozkrájené banány a pokryjeme tvarohovým krémem. Na závěr rovnoměrně posypeme drobenkou z korpusu. Doporučuji nechat odpočinout alespoň 2 hodiny v lednici.


Zpět na článek: Krtkův dort na plech
Zpět na článek: Krtkův dort na plech
Zpět na článek: Krtkův dort na plech
Zpět na článek: Krtkův dort na plech
Tisknout