Používáme borůvky z naší zahrádky.
Soňa Findová, Habry
Ingredience
- Těsto :
- 80 g Hera
- 90 g cukr krystal
- 300 g hladká mouka
- 2 vejce
- 250 ml mléko
- 1 prášek do pečiva
- 1 litr borůvky (jablka, švestky)
- Drobenka :
- 120 g Hera
- 160 g polohrubá mouka
- 120 g cukr moučka
- 1 vanilkový cukr
Doba přípravy
Počet porcí
40
Orientační cena
100 Kč
Postup přípravy
-
Z hery, cukru, polohrubé mouky a vanilkového cukru připravíme drobenku.
-
Poté z hery, hladké mouky, cukru, vajec, mléka a prášku do pečiva umícháme hladké těsto, které nalijeme na plech vyložený pečícím papírem.
-
Na těsto nasypeme borůvky a připravenou drobenku a pečeme cca 20 minut v troubě předehřáté na 180 °C.