Laskonkové řezy
Fotogalerie:

Laskonkové řezy

Renata Dandová
Renata Dandová
Kostelec nad Černými lesy

Výborné, lehké. Ideální pohoštění pro návštěvu.

Renata Dandová, Kostelec nad Černými lesy

Ingredience

  • 400 g hladká mouka
  • 6 lžic hrubá mouka
  • 1 ks Hera
  • 500 ml mléko
  • 4 ks vejce
  • 1 ks máslo
  • 250 g cukr krystal
  • 200 g cukr moučka
  • 1 sáček vanilkový cukr
  • 200 g strouhaný kokos
  • 5 lžic vlažná voda

Doba přípravy

Počet porcí

20

Orientační cena

100 Kč

Postup přípravy

  1. Těsto: 400 g hladké mouky, 1 Heru, 5 lžic vody a 2 lžičky cukru spojíme v hladké těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Obě poloviny vyválíme a upečeme.
  2. Krém: Z půl litru mléka a 6 lžic hrubé mouky uvaříme kaši, kterou necháme vychladnout. Poté do této kaše všleháme 1 máslo, 20 dkg cukru, 2 žloutky a vanilkový cukr. 

    Krémem potřeme jednu upečenou placku a druhou plackou přiklopíme. . 

  3. Poleva: v páře vyšleháme 4 bílky s 200 g moučkového cukru. 

    Polevu vlijeme na již udělaný korpus a posypeme kokosem. 

Tisknout