Tvarohový závin s opraženou strouhankou
Fotogalerie:

Tvarohový závin s opraženou strouhankou

Martina Nečasová
Martina Nečasová
Rosice u Chrasti

Domácí těsto je určitě lepší než to kupované.

Martina Nečasová, Rosice u Chrasti

Ingredience

  • 300 g polohrubá mouka
  • 100 g máslo
  • 250 g tvaroh
  • 1 žloutek
  • 2 celá vejce
  • špetka soli
  • 2 balíčky vanilkový cukr
  • 200 g strouhanka
  • 300 g jablka
  • 100 g vlašské ořechy sekané
  • 200 g cukr krupice

Doba přípravy

Počet porcí

2

Orientační cena

50 Kč

Postup přípravy

  1. Do mouky se solí přidáme máslo, tvaroh, žloutek a jedno celé vejce. Druhé vejce si necháme na potření závinů. Zpracujeme vláčné těsto, které rozdělíme na dvě poloviny. Necháme chvíli odležet. Mezitím si opražíme strouhanku s krupicovým cukrem dozlatova.

  2. Z těsta vyválíme tenkou placku, na kterou nastrouháme jablka, zasypeme vanilkovým cukrem, sekanými ořechy a nakonec částí strouhanky. Můžeme přidat i skořici, ale nemusíme. Zavineme, konce důkladně přimáčkneme a totéž opakujeme i s druhou plackou.

  3. Přeneseme na plech s pečícím papírem a potřeme vejcem. Pečeme při 180 °C asi 25 minut.

Tisknout